Bejelentkezés
LEVES.RECEPTSTART.HU

RECEPT
START

recept

Info

LEVES.RECEPTSTART.HU
/Facan-becsinalt-leves/

Recept: Fácán becsinált leves (leves) | ReceptStart.hu

Fácán becsinált leves recept: a(z) Fácán becsinált leves elkészítésének módja, és a hozzávalók: fácán darabolva, olaj, liszt, főzőtejszín, sárgarépa, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, fehér bors, só, áztatott zsemle, egész tojás, vöröshagyma apróra vágva, petrezselyemzöldje, só, bors, fokhagyma, csirkemáj, liszt

Legújabb twittek

Keresés

Jelenleg 1368 darab recept leírását találod meg az oldalon és ez a szám csak növekszik!

Küldd be Te is saját recepted, és legyél népszerű! Kezdd itt

FőoldalLeves › Fácán becsinált leves

Fácán becsinált leves

Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!

Hozzávalók

  • 2 db fácán darabolva
  • 1 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gomba
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 csipet só
  • 6 db áztatott zsemle
  • 6 db egész tojás
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csirkemáj
  • 1 ek liszt

Elkészítési idő

120 perc

Elkészítés módja

A fácánt hideg vízben feltesszük főzni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízben feltesszük főzni. Sózzuk, őrölt fehér borsot adunk hozzá és fedő alatt lassan főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk, belerakjuk a levesbe. Világos rántást készítünk, amibe reszelt vöröshagymát és összenyomott fokhagymát is teszünk. Berántjuk a levest, és hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. A levesbetéthez a hozzávalókat összekeverjük, egy darab fóliába tekerjük rúd formára és a két végét összecsomózzuk. A leveskockával ízesített forrásban lévő vízben kifőzzük. Ez elég sokáig fő, (kb 20 perc) attól függ milyen vastag tekercset csináltunk. A fólia leválik róla. A rudat felszeletelve tányérokra osztjuki és rámerjük a levest. Lehet ebből a masszából galuskának is kiszaggatni levesbe, vagy gombócokat csinálni belőle. Jó mártásos húshoz is. Ha marad a levesbetétből lefagyaszthatjuk.

Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt

Te hogy készíted el?

Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Saját változat beküldése


Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.

Recept beküldése

Friss hírek

Sajtos csiga kelt tésztából

Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00

Recept: Sajtos csiga kelt tésztából

Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00

Sárgabarackos-túrós Charlotte

Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00

Csokoládémousse torta mogyorós tésztán

Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00