Jelenleg 1368 darab recept leírását találod meg az oldalon és ez a szám csak növekszik!

Küldd be Te is saját recepted, és legyél népszerű! Kezdd itt

FőoldalLeves › Bakonyi húsos leves

Bakonyi húsos leves

Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg marhalábszár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 csipet őrölt bors
  • 40 dkg burgonya
  • 1 db zeller
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítési idő

55 perc

Elkészítés módja

A felvágott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felkockázott húst is rádobjuk. Amíg ki nem fehéredik, addig sütjük, megsózzuk, és paprikával meghintjük, a paradicsompürét pedig belekeverjük. Ezután kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, és a húst félpuhára főzzük. Ekkor a felkockázott burgonyát és a megtisztított zellert is beletesszük, és együtt megfőzzük. Majd borssal és babérral fűszerezzük. Végül az összezúzott fokhagymát is belekeverjük, a tejföllel gazdagítjuk. A ropogósra sütött szalonnaszeleteket a tetejére fektetve kínáljuk.

Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt

Te hogy készíted el?

Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Saját változat beküldése


Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.

Recept beküldése

Friss hírek

Elképesztő: szénből készítenek sajtot

NLCafe.hu - 2014.04.23 16:04:00

Aszalt paradicsomos-olívás kenyér

NLCafe.hu - 2014.04.23 12:04:00

Oreo torta

NLCafe.hu - 2014.04.23 11:04:00

Sárgarépatorta II.

Mindmegette.hu - 2014.04.23 00:04:00