Jelenleg 1368 darab recept leírását találod meg az oldalon és ez a szám csak növekszik!

Küldd be Te is saját recepted, és legyél népszerű! Kezdd itt

FőoldalLeves › Bakonyi betyár leves

Bakonyi betyár leves

Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor kapor
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 adag csipetke
  • 1 ek olaj

Elkészítési idő

45 perc

Elkészítés módja

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirosparikával és felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és félpuhára főzzük. Majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot is. Puhára főzzük és ekkor főzzük bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverjük a lisztet, és ezzel habarjuk be a levest. Ekkor tesszük bele a kaprot is és ha kell, akkor még utána ízesítjük.

Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt

Te hogy készíted el?

Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Saját változat beküldése


Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.

Recept beküldése

Friss hírek

Ez lesz a gyerek kedvence – színes csodakeksz

NLCafe.hu - 2014.09.30 09:09:00

Olvasnivaló: Székelykáposzta, a legendás

Mindmegette.hu - 2014.09.30 08:09:12